“Over naam Tramonti”

Tramonti betekent zonsondergangen.

Tramonti is een gemeente aan de Amalfikust in de Italiaanse provincie Salerno (regio Campanië) in het zuiden van Italiëen telt 4082 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 24,7 km², de bevolkingsdichtheid is 164 inwoners per km² (wikipedia).

 

Tramonti telt ongeveer 1330 huishoudens. Het aantal inwoners steeg in de periode 1991-2001 met 0,4% volgens cijfers uit de tienjaarlijkse volkstellingen van ISTAT.

 

De gemeente ligt op ongeveer 321 m boven zeeniveau. Het ligt in het berggebied achter de kust.

 

Tramonti grenst aan de volgende gemeenten: Cava de’ Tirreni, Corbara, Lettere (NA), Maiori, Nocera Inferiore, Nocera Superiore, Pagani, Ravello, Sant’Egidio del Monte Albino.

 

……………….

 

In 2010 behaalde de gemeente Tramonti met succes de registratie als De.Co (“denominazione comunale”) voor de “Pizza van Tramonti”, een Italiaans certificaat van authentieke historische cultuur en handwerk. 

Tot op heden is het de enige gemeenschap in Italië met deze erkenning, die bescherming biedt tegen imitaties ten behoeve van de belangen van de consument en de belangen van de regio, en tegelijkertijd de traditionele en culturele waarde erkent. De registratie als De.Co staat voor een betrouwbaar certificaat van echtheid en kwaliteit.

s